Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، محمدباقر نوبخت، امروز نشست خبری سخنگوی دولت را در ساختمان کوثر ریاست جمهوری برگزار کرد تا به سؤالات خبرنگاران پاسخ دهد.

سخنگوی دولت گفت: اگر ٢٩ اردیبهشت به عنوان نمادی از انسجام ملی معرفی شود، اقدام نیروهای مسلح و سپاه عزیز نمادی از اقتدار ملی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نوبخت افزود: این اقتدار نشان داد که این اقدام فقط برای امنیت ملی ما نیست و امنیت منطقه را هم در نظر دارد.

سخنگوی دولت اضافه کرد: داعش پدیده تروریستی است که منطقه را مخدوش کرده و این اقدام نشان داد جمهوری اسلامی ایران در راه مبارزه با تروریست‌ها همواره امنیت منطقه را در صدر برنامه‌های خود دارد.

نوبخت ادامه داد: کشورهای همسایه از این اقتدار ملی ایران باید خرسند باشند و احساس آرامش کنند. در کنار این فعالیت، سربازان گمنام امام زمان(عج) نیز با شناسایی کانون‌های وارداتی مجموعه تروریستی برخورد و اقدام نظامی صورت گرفته را تکمیل می‌کنند.

سخنگوی دولت با اشاره به جلسه بررسی آسیب‌های اجتماعی گفت: با بررسی‌های صورت گرفته در حوزه خشونت شاخص‌های سال گذشته نسبت به سال ٩٤، در بخش قتل هفت درصد و در بخش نزاع و درگیری، ١٥درصد کاهش داشته است.
نوبخت افزود: در بخش مسائل اخلاقی و مزاحمت برای نوامیس٢٢درصد، تجاوز به عنف ١٧درصد و سرقت هم سه درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: در سال گذشته دو هزار و ٤٧٧ میلیارد تومان برای مسائل آسیب‌های اجتماعی تخصیص داده شد که آثار آن نیز در شاخص‌ها مشهود است.

سخنگوی دولت در پاسخ به اینکه نظر دولت نسبت به ادامه برنامه‌های موشکی چیست، با اشاره به اقدام روز گذشته سپاه پاسداران در تنبیه گروهک تروریستی داعش گفت: دولت از این قبیل فعالیت‌ها در چارچوب دکترین بازدارندگی پشتیبانی خواهد کرد.

نوبخت افزود: صریح‌ترین نظر دولت در خصوص تقویت بنیه دفاعی و افزایش توان موشکی توسط رئیس جمهوری بیان شد که از همه فعالیت‌های موشکی سپاه و نیروهای مسلح پشتیبانی می‌کند و محدودیتی برای تقویت بنیه دفاعی و افزایش توانایی موشکی قائل نیست.

وی ادامه داد: توان دفاعی و تقویت بنیه دفاعی کشور قابل مذاکره و مماشات با هیچ یک از دول زیاده‌خواه خارجی بویژه آمریکا نیست.

سخنگوی دولت با بیان اینکه امنیت ملی ما به هیچ وجه مخل امنیت ملی همسایگان نبوده و نخواهد بود، گفت: این فعالیت‌ها را در چارچوب دکترین بازدارندگی ادامه خواهیم داد و دولت پشتیبانی خواهد کرد.

خبرنگاری، درباره گزارش اخیر سازمان شفافیت بین‌الملل درباره قراردادهای نفتی جمهوری اسلامی ایران سؤال کرد که سخنگوی دولت در پاسخ گفت: هیچ سازمانی از دولت نسبت به مصالح ملی، حساس‌تر نیست. از این که منافع ملی و مصالح ما مورد توجه کانون‌های زیادی است، تقدیر می‌کنیم ولی همه شاهد بودند که در چهارچوب تنظیم قراردادهای نفتی، دولت چه مسیری را طی کرد و اطلاع‌رسانی کامل و کافی دراین باره صورت گرفت.

خبرنگاری درباره اقدامات دولت برای حل مشکلات موسسات مالی و اعتباری از جمله موسسه تعاونی اعتبار ثامن سؤال کرد و نوبخت در پاسخ گفت: در این خصوص با توجه به اطلاع رسانی بانک مرکزی، دو تعهد در دولت یازدهم در کنار سایر تعهدات، برجسته شده است. یکی این که بازار غیرمتشکل پولی و نهادها و سازمان‌هایی که از مجوز لازم و کافی برای این فعالیت‌ها برخوردار نیستند را ساماندهی کند و حتی در شورای عالی امنیت ملی برنامه خود را اعلام کرده و شورا جهت پشتیبانی از این اقدام، تصمیمات لازم را اتخاذ کرد. این صندوق‌ها باید مجوزهای لازم را داشته باشند و مجوزهای کافی نشان می‌دهد تا چه سطح، فعالیت مالی و تعاونی قابل ارتقا است. از بانک مرکزی انتظار است با دقت این مسایل را دنبال کند و اقدامی که در این راستا صورت گرفته، در راستای تقویت نظام بانکی و ساماندهی موسسات، قدرت عملیاتی آنها را افزایش می دهد. منتهی این اقدام با مقاومت‌هایی همراه بوده است.

وی ادامه داد: این مقاومت‌ها، آثار خود را روی سپرده‌گذاران و القائاتی که انجام می‌شود، نشان خواهد داد. طبیعی است کسانی که همه زندگی‌شان را در این موسسات سرمایه گذاری کرده‌اند، به حق خود خواهند رسید.

نوبخت افزود: منتهی تحریک کردن این افراد برای اینکه جلوی اقدامات اصلاحی بانک مرکزی گرفته شود، ایجاب می‌کند اطلاع‌رسانی دقیق‌تری در بانک مرکزی صورت گیرد تا متشکل کردن بازارهای پولی و ساماندهی مجوزهای بانک‌ها و تقویت آنها با اهرم تمرکز، صورت گیرد. به جای داشتن صدها موسسه نصفه نیمه، بهتر است چندین موسسه قدرتمند با بنیه مالی قوی داشته باشیم. از این فرصت استفاده می‌کنم و به همه افرادی که سپرده در این موسسات دارند اطمینان می‌دهم نگران نباشند و بانک مرکزی جهت استیفای حقوق آنها اقدام خواهد کرد. البته باید توجه داشته باشید در هر جای دنیا، اگر همه بخواهند با همدیگر به بانک‌ها مراجعه کنند و پول خود را مطالبه کنند، هیچ بانکی قادر نیست پول‌ها را بدهد چون بخش زیادی از این وجوه به تسهیل‌گیرندگان داده می‌شود. این پولها توزیع شده و از این جهت باید قواعد نظام منطقی بانکداری را ملاک عمل قرار دهیم. بار دیگر تاکید می کنم نگران نباشند، بانک مرکزی از حقوق آنها دفاع خواهد کرد.

روابط تجاری جدید با قطر سؤال دیگری بود که خبرنگاران حاضر در نشست پرسیدند. دکتر نوبخت در توضیح گفت: یکی از محورهای اقتصاد مقاومتی، بهبود روابط اقتصادی با کشورهای همسایه و منطقه است. قطعا در شرایطی که کشور قطر قرار دارد، همه باید کمک کنند تا مرحله گذار طی شود و بدعت جدیدی در منطقه رخ ندهد که کشورها فکر کنند از طریق حصر اقتصادی، قطع روابط و برخوردهای خشن، می‌توانند سیاست‌های خود را به کشورهای همسایه تحمیل کنند. باید همه تلاش کنیم این روش قهرآمیز، خشن و غیرمنطقی به روابط حسنه و منطقی بین کشورها تبدیل شود. استقبال می‌کنیم تا مسایل از طریق مذاکره و گفتگو حل شود.

سخنگوی دولت گفت: نباید این در منطقه مد شود که کارها را از طریق خشونت پیش ببریم. در یمن و بالای سر مسلمانان بمب بریزیم و در قطر بخواهیم بلای قحطی را به زعم آن کشور، گسترش دهیم. این مسایل کجا در روش‌های رحمانی اسلام است؟ این روش‌های داعش است که از پشتوانه ایدئولوژی خاصی برمی آید که از طریق منفجر کردن اماکن مقدس مسلمین، کشتار، بمب و قحطی و وبا می خواهد کارهای خود را پیش ببرد. واقعا الان چهره‌ای خشن و بی رحم از اسلام عرضه شده است. وظیفه کشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران خطیرتر شده تا چهره رحمانی و واقعی اسلام را نشان دهد.

وی افزود: ما در چهارچوب اقتصاد مقاومتی، آنچه را که لازم است در رابطه با ارتباطات تجاری با قطر انجام می دهیم.

اهمیت و دلیل سفر آقای العبادی، نخست وزیر عراق به تهران سئوال خبرنگار یک رسانه خارجی بود. سخنگوی دولت درباره سفر نخست وزیر عراق گفت: رابطه ما در عراق در بین کشورهای همسایه، ممتاز است. حداقل در سه عرصه روابط ما با عراق قابل مقایسه با دیگر کشورهای همسایه نیست. نخست، ما روابط دینی، مذهبی و برادری داریم. با توجه به جاذبه‌های عتبات عالیات برای ایرانیان و شیعیان و همچنین مشهد مقدس، تردد اتباع دو طرف به اماکن مذهبی کشورهای همسایه صورت می‌گیرد که باعث تقویت روابط ما می شود. در کنار اینها، مرز مشترک ما با عراق، برقراری بهترین روابط اقتصادی را ایجاب می‌کند. از این جهت، دستورات مذاکرات زیادی درباره مسایل اقتصادی با نخست وزیر محترم عراق داریم. از سوی دیگر، اقدامات مشترک ما برای مقابله با تروریسم باعث می‌شود که از لحاظ مستشاری به آنها کمک کنیم و پشتیبان ملت عراق باشیم. سه عرصه قابل تامل در روابط فرهنگی، اقتصادی و نظامی ما وجود دارد.

دکتر نوبخت در ادامه گفت: هم اکنون مسیرهای مناسبی بین سوریه و عراق وجود داشته و همبستگی زیادی بین این دو کشور وجود دارد. بنابراین، عرصه‌های کافی برای تبادل نظر وجود دارد. به همین جهت، اظهار امیدواری می‌کنیم در این مذاکرات که در سفر آقای العبادی صورت می‌گیرد، بتوانیم شاهد بهبود و پیشرفت در سه عرصه باشیم.

سخنگوی دولت در پاسخ به خبرنگاری درباره میزان تغییرات کابینه گفت: در ارتباط با تغییرات کابینه و درصدهایی که بیان می‌شود، باید گفت اینها نوعی گمانه‌زنی است. تا کابینه شکل بگیرد در همه ادوار گمانه‌زنی می‌شود و طبیعت کار اینطور است. تردید نکنید جناب آقای رئیس جمهور مصمم به پاسخگویی به مطالبات مردم هستند و تلاش در تشکیل کابینه‌ای هماهنگ‌تر، کارامدتر و بانشاط‌تر خواهند داشت. الان آقای رئیس جمهور همه سخنان را می‌شنوند و نهایتا آنچه خود را متعهد به انجام آن می‌دانند، انجام می‌دهند. همچنین امیدواریم با کمک‌های مقام معظم رهبری به مطالبات مردم پاسخ دهیم.

خبرنگاری درباره اقدامات دولت برای ازدواج جوانان سئوال کرد. سخنگوی دولت در پاسخ گفت: اگر شرایط نامطلوب فعلی وجود نداشت، مقام معظم رهبری شخصا برای تشکیل جلسه راهبری در راستای مقابله با آسیب‌های اجتماعی وارد نمی‌شدند. پس نیاز است در سطح عالی درباره این مسئله تصمیم‌گیری شود. برای این کار نیاز به تحول در ساختارها و تشکیلات بود که تشکیل شورای اجتماعی با ریاست رئیس جمهور دلالت بر این موضوع دارد. همچنین سیاست‌های مربوط نیز در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم‌گیری می‌شود.

وی در توضیح این مطلب گفت: در مجموعه مصادیق آسیب‌های اجتماعی، تعدادی از آسیب‌ها از اولویت برخوردار شدند که ازدواج نیز در کنار بحث اعتیاد و مسایل دیگر، دارای اولویت هستند. نقیض این استدلال که فقر باعث کمتر شدن ازدواج شده، این است که در خانواده‌های غنی، میزان طلاق بالا رفته است. در مناطق برخوردار شهر آمار طلاق بیشتر است. البته نمی‌شود ارتباط بین مسایل اقتصادی و اجتماعی را انکار کرد ولی این ارتباط آنقدر زیاد نیست. این شورا، تصمیمات خوبی در عرصه مسایل اقتصادی اتخاذ کرد و ۲۷۰۰ میلیارد تومان برای اشتغال جوانان در سال ۹۵ اختصاص داد و می‌توان انتظار داشت گام به گام برای حل مسئله نزدیکتر شویم.

خبرنگاری درباره مسایل مؤسسات مالی و اعتباری و مشکلاتی که اخیرا برای برخی سپرده گذاران پیش آمده؛ سئوال کرد. سخنگوی دولت در پاسخ گفت: تا زمانی که مرجع نظارتی مانند بانک مرکزی اطمینان می دهد بانک‌ها قابل سپرده‌گذاری هستند، طبعا بانک‌ها قابل اطمینان هستند. اگر مؤسساتی مشکل دارند باید جهت رفع مشکل اقدام کنند. فرضا بانک مرکزی بگوید آن موسسه اعتباری، وضع خوبی ندارد، بلافاصله همه سپرده‌گذاران برای دریافت وجوه خود هجوم می‌آورند و باعث مشکل می‌شوند. طبیعتا کار بانک مرکزی دامن زدن به دلهره عمومی نیست و باید عامل ایجاد دلهره که نابسامانی شرکت‌ها و مؤسسات است را برطرف کند. به همین جهت، ادغام این موسسات، گامی برای رفع دلهره مردم تلقی می‌شود.

وی درباره مشکلات موجود در این عرصه توضیح داد: بانک مرکزی که فقط نمی تواند رهنمود دهد، بلکه باید وارد عمل شود. انتظار این که فقط اعلام کند کدام مؤسسه مشکل دارد، منطقی نیست، بلکه باید مشکلات را حل کند. حل کردن مشکلات با سیاست‌های فعلی اینطور است. اگر بانک مرکزی با شاخص هایی که در اختیار دارد، پیش بینی کند یک موسسه مشکل دارد، باید کار این موسسه را اصلاح کند. ما که قصد به زندان انداختن مسئولان موسسات و تعطیل کردن آنها را نداریم. بلکه می‌خواهیم کارها اصلاح شود.

دکتر نوبخت در ادامه توضیح داد: بانک مرکزی قبل از متوجه شدن مردم، متوجه بروز مشکل در کار این مؤسسات می شود و سیاست بانک مرکزی در این مورد قابل دفاع است. اگر همه مردم برای گرفتن پول خود به بانکها مراجعه کنند، هیچ بانکی قادر به پاسخگویی به همه مردم نیست. در هیچ بانکی، همه منابع سپرده گذاری افراد وجود ندارد. نباید احساس عدم اطمینان در سپرده گذاران به وجود بیاید. اگر ما بتوانیم احساس آرامش را در جامعه ایجاد کنیم و اطمینان دهیم بانک مرکزی مسئولانه برخورد کرده، می توان انتظار داشت مشکلات هم رفع شود.

خبرنگاری درباره جریان‌سازی برخی رسانه‌ها از برجام زدایی از کشور سؤال کرد. دکتر نوبخت در این باره پاسخ داد: باید قبول کنیم هیئت حاکمه آمریکا، نسبت به برجام موضع منفی خود را نشان دادند. گرچه حالا متوجه شده‌اند برجام چیزی نیست که بتوانند به تنهایی نسبت به آن تصمیم قاطع بگیرند. ۵ کشور اروپایی و آسیایی وجود دارد که در این زمینه صاحب نظر و رای هستند. اما نوع نگاه آمریکایی‌ها نسبت به برجام تغییر نکرده. برخی اقدامات آنها در چهارچوب برجام است و بعضا خارج از این چهارچوب مطرح است. در این زمینه در داخل یک چشم بصیر و هیئت نظارت، بر امور نظارت می کنند که آیا اقدامات، ناقض برجام است یا نه.

وی در ادامه گفت: اگر این هیات، تخلف در برجام را تأیید کرد، مکانیزم اعتراض در برجام مشخص شده است. باید کمیته‌ای تشکیل شود و کارهای این کمیته هم مشخص است. اگر کارهای آمریکایی‌ها متضاد با برخی از بندهای برجام باشد، هیئت نظارت قانونا نظر می‌دهد و کارها برای پیگیری آغاز می‌شود. البته از آنجایی که از ابتدا بر اساس اطمینان به طرف مقابل، برجام را قبول نکرده‌ایم و در نظر داشتیم در صورت نقض عهد طرف مقابل، از منافع ملی خود دفاع کنیم، باز هم ما متضرر نمی‌شویم. حداقل ما به جهان اثبات کردیم فعالیت هسته‌ای ما نظامی نیست. آژانس تایید کرد فعالیت‌های نظامی ایران هسته‌ای نیست. تمامی تحریمهای شورای امنیت لغو شد و کسی وتو نکرد.

سخنگوی دولت در ادامه توضیح داد: ضمن اینکه ۶ کشور دیگر می دانند موضع ما، حق است. همه جهان هم فهمیده موضع ایران حق است و اگر آمریکا بخواهد برجام را نقض کند، او را تنش آفرین می دانند نه جمهوری اسلامی ایران را. برای همین، نسبت به موضوع برجام دست بالا داریم و نگران نیستیم. واقعا نسبت به آمریکا در موضوع برجام، ایران برنده شده است.

خبرنگاری درباره ادعای جدید عربستان در خصوص بازداشت برخی صیادان ایرانی پرسید. دکتر نوبخت در این باره گفت: واقعیت این است که تعدادی از صیادان بازداشت شدند و عربستان مدعی است این افراد وارد آب‌های مرزی آن کشور شده‌اند. بعضا صیادها دارای دستگاه های ناوبری دقیقی نیستند. هیچ وقت در این مسایل، به سوی صیادان آتش نمی گشایند و اقدامات معمولی درباره بازگرداندن این صیادان انجام می‌شود.

خبرنگاری پرسید آیا حمله موشکی سپاه پاسداران با اطلاع شورای عالی امنیت ملی بوده است؟ سخنگوی دولت در پاسخ گفت: درباره تنبیه و مجازاتی که باید قاطعانه نسبت به تروریست‌های داعش از سوی برادران عزیزمان در سپاه صورت گرفته، مسیر مشخص است و برادران ما این مسیر را رعایت می کنند و آنچه باید در دستور کار شورای عالی امنیت ملی صورت گیرد، انجام خواهد شد. آنچه صورت گرفته طبق روال منطقی و همیشگی بوده است.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۴۱۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناور موشکی سپاه از خط استوا گذشت

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، ناو اقیانوس‌پیمای «شهید مهدوی» نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با عبور از مدار صفردرجه (خط استوا) وارد نیمکره جنوبی زمین شد.

این اولین ماموریت دوربرد دریایی سپاه از لحاظ طی مسافت و نوع ماموریت است که به نام ناو شهید «نادر مهدوی» ثبت می‌شود.

ناو شهید مهدوی که در اسفند ۱۴۰۱ به نیروی دریایی سپاه الحاق شده، بیش از ۲۱۰۰ تُن وزن دارد، طول آن ۲۴۰ متر و عرض آن ۲۷ متر است.

این ناو انواع رادار‌های پیشرفته نظیر رادار سه‌بعدی، سامانه‌های موشکی، سطح به سطح، سطح به هوا و سامانه سوم خرداد و سایر سامانه‌های مخابراتی پیشرفته را داراست و در نوع خود از جمله ناو‌های خاص کشور محسوب می‌شود.

علاوه بر این، ناو شهید مهدوی اولین شناور ایرانی مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است.

در بهمن ماه سال گذشته، خبر رسمی شلیک موشک بالستیک از روی این شناور منتشر شد و طبق تصاویری که نیروی دریایی سپاه منتشر کرد، ۲ موشک بالستیک با برد تقریبی ۱۷۰۰ کیلومتر از داخل ۲ کانتینر به سمت اهداف خود شلیک شدند.

به گفته سردار «علیرضا تنگسیری» فرمانده نیروی دریایی سپاه، بر روی این ناو، علاوه بر موشک‌های بالستیک برد بلند، موشک‌های کروز ۲ هزار کیلومتری با نام «قدر ۴۷۴» نیز نصب شده است.

سپاه پاسداران از اواخر دهه ۸۰ شمسی و در پی تفکیک ماموریت نیرو‌های دریایی ارتش و سپاه، مسئول اصلی حراست از خلیج فارس و تنگه هرمز است، اما در سال‌های اخیر، مامور به حضور در آب‌های اقیانوسی نیز شده است و برای این ماموریت، شناور‌های مختلفی ازجمله همین ناو شهید مهدوی، رودکی و باقری را در اختیار دارد.

به گفته سردار تنگسیری، مهمترین ماموریت نیروی دریایی سپاه در آب‌های دوردست، ایجاد و حفظ سیادت دریایی و تأمین امنیت خطوط کشتیرانی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ناگفته هایی از عملیات حماس و عملیات وعده صادق: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد
  • سردار رشید: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • شناور موشکی سپاه از خط استوا گذشت
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • ۴ پیامد حمله موشکی سپاه به اسرائیل به روایت امام جمعه تهران
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای جلوگیری از حمله به رفح
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای توقف حمله به رفح