Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-05-06@01:04:32 GMT

ساعت کاری بانک‌ها و اداره‌ها تغییر می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۶۳۷۱۶

با شیوع ویروس کرونا و تأکید بر حداقل عبور و مرور و کاهش مراجعه به سازمان‌ها و اداره‌ها و همچنین بانک‌ها از مدتی قبل از سال جدید، با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا تغییراتی در ساعت کاری سازمان‌ها و بانک‌ها ایجاد شد؛ به نحوی که با حداقل حضور نیروها و ساعت کاری ادارات همراه بود. به گزارش«جنوب نیوز» به نقل از ایسنا؛این در حالی است که ساعت کاری ادارات به ۸ تا ۱۳ تغییر کرده بود و با بخشنامه‌ای که سازمان اداری و استخدامی در این رابطه داشت، دستگاه‌ها می‌توانستند بنا بر مشاغل در اختیار نسبت به دورکاری آن‌ها اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در مورد بانک‌ها نیز ساعت کاری تغییر کرد و برای ایام نوروز بانک‌ها دست به تغییرات دیگری زدند و شعب را کشیک کردند که با حداقل حضور کارکنان آن‌ها همراه بود؛ به طوری که بانک‌های خصوصی از ۲۵ اسفند تا ۱۶ فروردین به صورت کشیک فعالیت می کنند و ساعت کاری از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۳ در ایام غیر تعطیل و از ۹ تا ۱۲:۳۰ در بقیه ایام خواهد بود. در بانک‌های دولتی که به صورت کشیک فعال هستند، ساعت کاری آن‌ها برای پذیرش مشتری بین ۷.۳۰ تا ۱۳.۳۰ تعیین شد.

در حالی از فردا سه شنبه (۵ فروردین) روزهای کاری ۱۳۹۹ به طور رسمی آغاز می‌شود که تاکنون وضعیت اداره‌ها برای ادامه روال مشخص نیست و ابهاماتی در این رابطه وجود دارد. برخی اعلام کرده‌اند که ساعت به روال عادی برمی‌گردد و حتی در برخی خبرها آمده بود که سازمانها تا پایان نوروز تعطیل خواهند بود.

اما آخرین پیگیری‌ها نشان می‌دهد که تا کنون هیچ تغییری در تصمیم قبلی ایجاد نشده و فعلا به همان روال قبل ساعت کاری ۸ تا ۱۳ برای سازمان ها و بانکها ادامه دارد. ظاهرا امروز (دوشنبه) جلسه ستاد ملی کرونا برگزار خواهد شد و که در آن ممکن است تغییراتی در روال ساعت کاری یا حضور کارکنان اتفاق بیفتد که اطلاع رسانی خواهد شد.

بر این اساس بانک‌ها با وجود اینکه بخشنامه ساعت کاری و روال خود را از پیش از عید تعیین کرده بودند، بعید نیست که با توجه به تصمیمات ستاد ملی کرونا تغییراتی در آن ایجاد کنند، اما اگر تصمیم جدیدی اخذ نشود تا پایان نوروز طبق همان تصمیم قبلی ستاد ملی مبارزه با کرونا حضور کارکنان در سازمان ها و دستگاه ها ادامه خواهد داشت که ساعت ۸ تا ۱۳ است و تصمیم گیری برای دورکاری آنها نیز بر عهده خود دستگاه ها خواهد بود.

منبع: جنوب نیوز

کلیدواژه: سازمان ها ساعت کاری بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۳۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساعت اوج یعنی چه و چرا باید برق کمتری مصرف کنیم؟

 پیک برق یا پیک مصرف برق، عباراتی هستند که این روز‌ها زیاد می‌شنویم. برای درک کامل این مفهوم باید بدانیم که شبکه برق چگونه کار می‌کند و چرا مصرف برق به اوج می‌رسد.

شبکه برق دو ویژگی منحصر به فرد دارد:

۱-برق قابلیت ذخیره ندارد.

۲-ظرفیت تولید همزمان برق محدود است

در نتیجه اگر کل نیروگاه‌های برق کشور با حداکثر ظرفیت تولید خود در یک لحظه مشغول به کار باشند، باز هم ظرفیت تولید همزمان برق در کشور محدود به مجموع ظرفیت تولید همزمان این نیروگاه‌هاست. باهمین توضیحات در برخی از روز‌های سال به خصوص در فصل گرم سال که بار سرمایش خانه‌ها و ادارات و مغازه‌ها به بار شبکه برق اضافه می‌شود.

میزان مصرف برق مشترکان از میزان برق تولیدی بیشتر می‌شود که به این زمان اوج مصرف یا پیک برق می‌گویند. در نتیجه اگر میزان مصرف آنی از میزان تولید آنی بیشتر باشد، به ناچار به بخشی از مصرف‌کنندگان برق نخواهد رسید و شرکت‌های برق از مردم می‌خواهند که مصرف برق خود را مدیریت کنند و کاهش دهند تا دچار خاموشی نشوند.

 مثالی ساده برای درک بهتر موضوع پیک شبکه برق 

یک بانک با ۴ باجه پاسخگو به مشتریان را در نظر بگیرید. این بانک معمولا در ساعات اولیه صبح بسیار خلوت است و معمولا بسیاری از باجه‌ها خالی می‌مانند. هر چه به ساعات ظهر نزدیک می‌شویم، بانک شلوغ‌تر می‌شود و تمامی‌باجه‌ها به مشتریان خدمات می‌دهند. در صورتی که در یک لحظه تعداد مشتریان بانک از تعداد باجه‌ها بیشتر شود، صف ایجاد می‌شود یعنی حداکثر ظرفیت خدمت‌رسانی همزمان بانک، کمتر از تعداد مشتریان متقاضی خدمات بانکی است در این حالت بانک عملا قادر به ارائه خدمات به آنها نخواهد بود و افرادی که در نوبت نشسته‌اند، از دریافت خدمات بانکی در آن لحظه محروم می‌مانند.

این حالت مشابه وضعیتی در شبکه برق است که مصرف همزمان مصرف‌کنندگان از تولید همزمان شبکه بیشتر می‌شود و تعدادی از مصرف کنندگان بی‌برق می‌شوند (یا دچار خاموشی می‌شوند) یک راهکار برای مدیریت مساله شلوغی بانک در ساعات ظهر، افزایش تعداد باجه‌هاست. البته این راهکار پرهزینه‌ترین راهکار برای حل این مساله به حساب می‌آید.

چرا؟ 

برای اضافه کردن یک باجه، بانک باید زمین بزرگتری در اختیار داشته باشد. یعنی هر قدر تعداد این باجه‌ها افزایش یابد، زیربنای مورد نیاز برای بانک‌ها باید افزایش یابد که هزینه بالایی دارد. هر باجه نیاز به تجیزات کامپیوتری و اداری هم دارد که باید تجهیز شود. برای هر باجه هم باید یک نیروی جدید استخدام شود که باید هزینه‌های آن را هم به هزینه‌های این راهکار اضافه کنیم. بخشی از هزینه‌ها هم ناشی از هزینه‌های بالاسری ناشی از اضافه‌شدن یک باجه و کارمند به مجموعه است.

ساعت اوج یعنی چه و چرا باید برق کمتری مصرف کنیم؟

شاید همه این هزینه‌ها قابل توجیه باشد ولی با اضافه شدن یک باجه دیگر، تعداد باجه‌های بیکار در ساعت خلوت صبح نیز افزایش می‌یابد که بازده سرمایه گذاری انجام شده را کم می‌کند.

راهکار دیگری حل این مشکل از طریق مشتریان بانک است؛ گفتیم بسیاری از باجه‌ها در ساعات اولیه صبح خالی هستند. اگر تعدادی از مشتریان به جای ساعات شلوغ بانک (ساعات پیک)، در این ساعات به بانک مراجعه می‌کردند، هم نیازی به نشستن در صف نداشتند و هم از تعداد مشتریان در ساعات پیک کمتر می‌شد.

در صنعت برق، مشابه همین وضعیت برقرار است

شرکت برق می‌تواند راهکار پرهزینه را انتخاب کند: نیروگاه‌های بیشتری ایجاد کند تا قادر به برآمدن از تقاضای برق در زمان‌های پیک باشد. ولی سرمایه احداث یک نیروگاه برق بسیار بالاست. هزینه‌ای که برای تامین آن مجبور به کاهش بودجه بخش‌های دیگری مثل آموزش، سلامت، عمران و …. است.

راهکار دیگر این مساله مثل بانک، در دست مصرف‌کنندگان است. مصرف‌کنندگان در صورتی که بخشی از مصارف غیرضرور خود را به ساعاتی غیر از ساعات پیک منتقل کنند، هم مجبور به تحمل خاموشی‌های اجباری در شبکه برق نخواهند شد و هم با کاهش پیک مصرف در ساعات اوج مصرف، نیاز به ایجاد نیروگاه‌های جدید کاهش می‌یابد. 

برنامه پاسخگویی بار چیست؟

برنامه‌های پاسخگویی بار در برگیرنده روش‌هایی از مدیریت سمت مصرف است که به تغیر میزان مصرف مشترکین و افزایش مصرف بیش از تولید اعمال می‌شود. در این برنامه‌ها یا از طریق ارتباط با مشترکین با مصارف عمده یا برق مصرفی برای ساعاتی کاهش می‌یابد و یا اینکه از طریق به کارگیری مولد‌های خودتأمین، برق مورد نیاز شبکه فراهم می‌گردد.

پس احتمالا پاسخ این سوال مهم را می‌توانیم حدس بزنیم؛ چرا توانیر و شرکت‌های برق در برخی روز‌ها از ما می‌خواهند با آنها برای کاهش مصرف برق همراهی کنیم. در واقع اصلی‌ترین ارمغان مشارکت در این طرح‌ها استمرار و پایداری برق در اختیار ما و کاهش آسیب به تجهیزات برقی است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • افزایش سهم بازار هدف غایی صنعت بانکداری است
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • هلدینگ خلیج فارس اسیر فضای مجازی نمی‌شود
  • ساعت اوج یعنی چه و چرا باید برق کمتری مصرف کنیم؟
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان شمالی
  • ویل آسپری: ای جی استایلز سعی کرد مرا به رفتن به WWE متقاعد کند
  • تداوم بارندگی همراه با رعد و برق شدید در امارات+فیلم